تاريخ انتشار : 1398/12/10 - 17:36
كد :243
نکات قبل از شروع عملیات ساختمانی
نقشه های معماری و سازه باید از لحاظ ابعاد(طول پیشروی _ابعاد زمین_کد ارتفاعی) حتما کنترل شوند که هیچ ناهماهنگی وجود نداشته باشد.
- مجری حتما باید قبل از اجرا و آرماتوربندی، نقشه ها را چک کنند و از عدم وجود مغایرت مطمئن شود
- مهندس نقشه بردار (یا ناظر نقشه بردار) بایستی که مکان ستونها و نوارهای فوندانسیون به جای استفاده از روش سنتی ریسمان کشی با کمک دوربین و ریسمان مشخص کند تا کار با دقت بالاتری انجام شود.
- در صورت نیاز به گودبرداری یا تخریب، تمهیدات لازم انجام شود و همچنین در صورت امکان، بیمه بی نام حوادث برای کارگاه توسط مالک از شرکتهای بیمه خریداری شود تا در صورت بروز حادثه، جبران خسارت توسط بیمه انجام گردد.
- تذکرات لازم به مالک و گروه اجرایی برای تامین ایمنی کارگاه داده شود. همچنین از مالک درخواست شود همزمان با شروع عملیات اجرایی بنر یا تابلوی معرفی پروژه در محل کارگاه نصب گردد.
- مهمترین نکته قبل از شروع اجرا، توجیه و تفهیم نقشه های سازه به خصوص اجرای صحیح طول مهاری و خاموت ها به گروه اجرایی و آرماتوربندها می باشد که باید حتما توسط ناظر و مجری و در حضور مالک ساختمان انجام شود. انجام این مورد از وقوع مشکلات بعدی در هنگام اجرای کار جلوگیری می کند.
- تذکرات لازم به گروه اجرایی در مورد عدم اضافه کردن آب به مخلوط بتن و نگهداری صحیح بتن داده شود. بهتر است در کارگاه، ماده افزودنی روان کننده یا فوق روان کننده تهیه شود تا در صورت پایین بودن اسلامپ، حین بتن ریزی از آن استفاده گردد. اضافه کردن آب به بتن ضمن کاهش مقاومت باعث ترک خوردگی بیش از حد آن نیز می شود
- تذکرات در مورد بتن ریزی در هوای سرد،بارانی و هوای گرم به گروه اجرایی داده شود..
- صلاحیت پیمانکاران هر بخش از جمله تاسیسات مکانیکی، تاسیسات برقی و اسکلت، توسط مجری و ناظر کنترل شود.
نگارش شده توسط : مهندس بهاره عمو شاهی